Inzicht in de oorzaak
herstelt de balans

Mijn naam is Yvonne Ligtvoet

“Het is mijn doorleefde overtuiging dat verandering alleen dan kan plaatsvinden wanneer dit door bewustwording van binnenuit gebeurt.”


Met Ynsight begeleid ik volwassenen naar weer grip op hun leven: door inzichtelijk te maken wat hun vreugde en groei nu nog in de weg staat. Ik plak geen pleisters op zere wonden, maar ik ga juist naar de oorzaak van wat jou onbewust dwars zit. Dáár ligt ook de oplossing. Door het aankijken en doorleven van oud zeer kun je namelijk andere keuzes maken. Positieve keuzes die gezond en passend zijn bij wat jij écht wilt en wie je werkelijk bent.
Van onschatbare waarde
Waar ik vandaan kom, is van onschatbare waarde voor wie ik nu ben geworden. Ik had daar géén idee van totdat ik - door een tweede burn-out - in aanraking kwam met familieopstellingen.
Mijn wieg stond in een fijn vrijstaand huis in het Brabantse Made; een dorpje in de omgeving van Breda.
Ik groeide op bij een hardwerkende vader, een zorgzame moeder (die ik door ziekte regelmatig heb moeten missen), en een jongere broer.
Vrijheid, zelfstandigheid en avontuur
Om mijn drang naar vrijheid, zelfstandigheid en avontuur vorm te geven, verliet ik op achttienjarige leeftijd mijn ouderlijk huis en ging op kamers. Ik studeerde Fotografie in Antwerpen en Vormgeving en Communicatie in Rotterdam. Daarna startte ik mijn werkzame leven in commerciële functies waar ik, na drie jaar jobhoppen, mijn eerste burn-out kreeg.
Ik vond mijn plek niet en had, onbewust als ik was, géén idee hoe dit kwam. Maar ik moest door, vond ik.
Als een kip zonder kop negeerde ik mijn boosheid, verdriet en mijn hoog opgestapelde emotionele ballast, en stapte in 2002 over naar het onderwijs. Daar voelde ik mij lange tijd als een vis in het water.
Appels en perenbomen
“Waarom gedraagt die leerling zich steeds zo ongezellig?” Een vraag die ik op een dag aan een collega stelde. Haar doodeenvoudige verklaring was: “Yvonne, er vallen geen appels van perenbomen.”
Ze bedoelde eigenlijk te zeggen: “Gedrag bij een kind lijkt vaak op dat van zijn ouders.”
Dit zinnetje resoneerde dagenlang in mijn hoofd en ik merkte dat ik er geen genoegen mee kon nemen. Onbewust plantte ik toen het zaadje waar ik nu vreugdevol de vruchten van pluk.
Opmerkelijk verschil
Zestien jaar gaf ik met veel plezier les in het basisonderwijs. Toch diende zich een tweede burn-out aan. Mijn leven was mijn werk voor de klas geworden en ik liep hier volledig op leeg. Tijdens mijn herstel kwam ik in aanraking met familie- en organisatieopstellingen, NLP en bodymindfulness.
Ik ging op zoek naar de oorsprong van mijn eigen gedrag, want ik had er veel last van. De antwoorden vond ik in mijn familiesysteem. Niet langer eindeloos praten over alles wat mij hinderde, maar ervaren van dat wat er is maakte voor mij het opmerkelijke verschil. En vooral concreet en effectief met dit oude zeer aan de slag gaan. Want ik wilde dit niet meer.
Ynsight: bakens verzetten
Ik voelde mij in korte tijd rustiger, meer ontspannen, vreugdevoller en mijn controledrang nam af. Ik kreeg zicht op mijn talenten, kwaliteiten en mogelijkheden om te veranderen. Ik verzette mijn bakens en startte in 2018 mijn eigen bedrijf: Ynsight!

"Nog elke dag geniet ik van de mooie ‘Ynsights’ die ik mijn cliënten mag geven, en van de mooie stappen die ze nu wél durven zetten."

Verrijking
Vrijheid, rust, enthousiasme, zorgvuldigheid en ontwikkelen zijn enkele waarden die bij mij passen.
Vele opleidingen, cursussen en trainingen heb ik gevolgd ter verrijking van mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. En dat blijf ik doen. Het bevorderen van mijn professionaliteit en ervaringsdeskundigheid als coach heb ik hoog in het vaandel. Ik floreer wanneer ik mijzelf uitdaag om te groeien.
Buiten in de natuur
In mijn vrije tijd ben ik veel buiten in de natuur te vinden, samen met mijn gezin. Ik houd van wandelen, hardlopen, skaten en windsurfen. Ter ontspanning lees ik graag een boek en ik kan urenlang kletsen met vrienden en vriendinnen over wat het leven de moeite waard maakt.
Mijn missie met Ynsight
Met Ynsight wil ik een bijdrage leveren aan het creëren van meer verdraagzaamheid in de wereld en vreugdevollere relaties. Voor mij begint dit bij het individu. Door inzicht en begrip in ons eigen doen en laten word je je ook bewuster van het gedrag van de ander. Daardoor kun je er met mildere ogen naar kijken en wijze keuzes maken in het contact met de ander.
Nader kennismaken?
Waar ben jij klaar mee? Wat zou jij graag anders willen? Ik help je graag met het krijgen van inzicht in jouw oude zeer door coaching en familieopstellingen, zodat jij straks weer lekker in je vel zit.
Bel of mail mij gerust. Klik hier
Ik ben benieuwd naar jou en kijk uit naar onze ontmoeting!
Yvonne | 06 – 55 736 742 |